(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

  Τα νεα μας

  Απεντομώσεις σε επιχειρήσεις

  Η απεντόμωση αναφέρεται στον έλεγχο και την εξόντωση όλων των ειδών εντόμων, ιπτάμενων (κουνούπια, μύγες, δροσόφιλα, σκώρους, σφήκες) και ερπετών (κατσαρίδες, κοριοί, ψύλλοι, μυρμήγκια, αράχνες, κρότωνες, ψείρες, σαρανταποδαρούσες, τερμίτες , σκουλήκια ξύλου), στην εν λόγω περιοχή. Η απεντόμωση είναι απαραίτητη για υγειονομικούς οργανισμούς, για επαγγελματικούς - βιομηχανικούς χώρους και σπίτια, καθώς τα έντομα μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες.

   

  Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης επιχειρήσεων βασίζεται στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του χώρου και τον τύπο του προβλήματος και περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

   Επιθεώρηση του χώρου για τυχόν κατασκευαστικές ελλείψεις (τρύπες, ρωγμές, κενά, έλλειψη καθαριότητας και γενικές δυσλειτουργίες)

  • Επιθεώρηση για κρούσματα προσβολής (συνήθως σε δυσπρόσιτα μέρη) και αναγνώριση εντόμων
  • Τέλος, η κατάλληλη μέθοδος επιλέγεται από τους εξειδικευμένους τεχνικούς και καθορίζεται η συχνότητα της εφαρμογής.

   

  Η συχνότητα εφαρμογής της απολύμανσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο μολυνθεί ο χώρος. Όσον αφορά τις κατοικίες, έχει αποδειχθεί ότι χρειάζονται μία έως δύο απεντομώσεις ετησίως για να διατηρηθούν οι πληθυσμοί εντόμων σε χαμηλά επίπεδα. Οι επαγγελματικοί χώροι απαιτούν υψηλότερη συχνότητα εφαρμογών καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ειδικά όταν πρόκειται για εγκαταστάσεις που ρυθμίζονται από την υγεία.

   

  Ανάλογα με το είδος του εντόμου και το μέγεθος του προβλήματος, προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης και μόνιμης απαλλαγής απο τα ανεπιθύμητα έντομα, έχoντας ως γνώμονα την πλέον οικολογική προσέγγιση.

   

  • Ψεκασμός με χρήση ψεκαστήρων χαμηλής πίεσης
   Γίνεται διοχέτευση του εντομοκτόνου στις επιφάνειες όπου περνούν, επικάθονται ή κάνουν φωλιάσματα τα έντομα στόχοι, με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης. Ψεκάζουμε γωνίες, ανοίγματα, φωλιές εντόμων. Οι ψεκασμοί εκτελούνται με τρόπους που διέπονται από την νομοθεσία και τα πιστοποιημένα συστήματα ποιότητας της Remain Green.

   

  • Ψυχρή - θερμή εκνέφωση 
   Εφαρμόζεται με ειδικούς εκνεφωτές. Το εντομοκτόνο διαχέεται σε σταγόνες μεγέθους 20 έως 80 mm σε όλες τις επιφάνειες και τις λεπτομέρειές τους. Το μικρό μέγεθος της σταγόνας σε συνδυασμό με τον τρόπο εφαρμογής, έχει ως αποτέλεσμα την εναπόθεση της δραστικής ουσίας όχι μόνο στις επιφάνειες αλλά και μέσα στις σχισμές της. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, γιατί δεν χρειάζεται να περιμένουμε το πέρασμα του εντόμου από την ψεκασμένη επιφάνεια, αλλά το βρίσκουμε εμείς στην φωλιά του ή στην κρυψώνα του. Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται φέρουν την απαραίτητη έγκριση για χρήση με την μέθοδο της εκνέφωσης, καταπολεμώνας μόνο τα έντομα - στόχους.

   

  • Gel για κατσαρίδες 
   Χρησιμοποιούνται δολώματα έτοιμα για χρήση, σε μορφή gel τα οποία δρουν στο νευρικό σύστημα των εντόμων. Εφαρμόζεται σε σημεία όπου ο ψεκασμός είναι αδύνατος. Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει την ώρα που ο χώρος βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Το επαναστατικό με την εφαρμογή gel είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επαφής με τα τρόφιμα ή το προσωπικό της εταιρίας και ο βαθμός θνησιμότητας των εντόμων κυμαίνεται σε ποσοστό 100% , δίοτι η δραστική μεταφέρεται στο φώλιασμα μέσω της κοπροφαγίας και του καννιβαλισμού, χαρακτηριστικό γνώρισμα, των κατσαρίδων.

   

  • Gel για μυρμήγκια
   Τα ετοιμοχρηστα δολώματα για μυρμήγκια, περιέχουν ελκυστικές και εντομοκτόνες ουσίες, έτισ ώστε συνδυαστικά να επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος του πληθυσμού των μυρμηγκιών.

   

  • Fumigants 
   Σε περιπτώσεις που σε δεν είναι δυνατος ο ψεκασμός η καταπολέμηση των εντόμων γίνεται με χρήση καπνογόνων (fumigants). Το εντομοκτόνο καπνοποιείται και με τη μορφή καπνού διαχέεται και επικάθεται σε όλους τους χώρους και όλα τα απρόσιτα σημεία. Μέθοδος ιδιαίτερα αποτελεσματική για ξυλοφάγα έντομα ή έντομα αποθηκών. Η στεγανότητα του χώρου που θα εκτελεστεί η εφαρμογή ελέγχεται αυστηρά.

  Όλες οι εφαρμογές εκτελούνται από εκπαιδευμένο προσωπικό, με μεγάλη εμπειρία στις εφαρμογές καταπολέμησης εντόμων, τρωκτικών και επιβλαβών οργανισμών. Οι διεργασίες γίνονται υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα που υπογράφει και τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά της εφαρμογής.