(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, με την απολύμανση αναγκαιότητα.

    Η Απολύμανση πολύ συχνά συγχέεται με την Απεντόμωση και την Αποστείρωση. Ωστόσο πρόκειται για διαφορετικές εφαρμογές, οι οποίες πραγματοποιούνται, είτε ξεχωριστά η κάθε μια, είτε συμπληρωματικά, εάν και εφόσον κρίνεται αναγκαίο. 

     

    Η Απολύμανση αναφέρεται στην απομάκρυνση, αδρανοποίηση ή καταστροφή επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών από χώρους, επιφάνειες ή αντικείμενα με την χρήση Φυσικών, Χημικών ή άλλων μέσων. Διαφέρει από την Αποστείρωση διότι καθιστά ένα χώρο, μια επιφάνεια ή αντικείμενο, κατά ένα μεγάλο μέρος - και όχι πλήρως - ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες. Η πανδημία τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει έξαρση με τα κρούσματα να ανεβαίνουν στενεύοντας έτσι τον κλοιό για την Ελλάδα, καθώς η πορεία του κορωνοϊού  προβληματίζει όλο και περισσότερο υγειονομικούς και κυβέρνηση.

     

    Μετά από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν αποδείχθηκε πως ο ιός μπορεί να επιβιώσει για ορισμένο χρονικό διάστημα στις επιφάνειες (ο χρόνος επιβίωσης εξαρτάται από το υλικό της επιφάνειας). Με τα δεδομένα αυτά είναι αναγκαία η απολύμανση των επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων.

    Για να πραγματοποιηθεί η απολύμανση θα πρέπει να γίνει ανάλυση ρίσκου στο οποίο κρίνεται η επισκεψιμότητα του χώρου. Έπειτα οι χώροι χωρίζονται σε υψηλού ρίσκου και χαμηλού ρίσκου. Μετά την πραγματοποίηση της απολύμανσης δίνεται και το ανάλογο πιστοποιητικό.

     

    Παρόλα αυτά είναι σημαντικός ο συστηματικός καθαρισμός με χρήση απορρυπαντικού παράγοντα, νερού και τριβής των επιφανειών και αντικειμένων σε όλους τους χώρους, ενώ και ο ψεκασμός είναι μια αποτελεσματική λύση.

     

    Ο ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους αλλά είναι αναγκαίο να απολυμαίνονται κέντρα υγείας, δημόσιοι χώροι, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης, εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω επισκεψιμότητας.