(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Έντομα το καλοκαίρι: Πώς θα απαλλαγούμε;

    Καθώς ζεσταίνει ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο πιο γρήγορα πολλαπλασιάζονται τα έντομα. Το καλοκαίρι το περιμένουμε με ανυπομονησία, όμως μαζί με αυτό “έρχονται” και τα διαφόρων ειδών έντομα-παράσιτα.

    Από τα πιο ενοχλητικά και απεχθή, κατά κοινή ομολογία θεωρούνται οι κατασαρίδες και ακολουθούν τα συμπαθέστατα, αλλά καθόλου αθώα μυρμήγκια, τα κουνούπια και πιο σπάνια οι ψύλλοι και οι κοριοί. Με την εμφάνιση του προβλήματος, όλοι έχουμε δοκιμάσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μόνοι μας, αγοράζοντας σκευάσματα από κάποιο κατάστημα με γεωπονικά προϊόντα ή ακόμη και από το σούπερ μάρκετ.

    Συνήθως βέβαια απογοητευόμαστε και ταλαιπωρούμαστε χωρίς αποτέλεσμα, αφού διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται τόσο εύκολα.

     

    Κατσαρίδες:

    Τα κυριότερα είδη στην Ελλάδα είναι, η Γερμανική κατσαρίδα, η Κοινή κατασαρίδα, η Αμερικάνικη κατσαρίδα και η κατσαρίδα με σκούρο δακτύλιο, και η Γερμανική κατσαρίδα, που καταπολεμάται πολύ δύσκολα.

    Συναντώνται πολύ συχνά σε σπίτια , κυρίως δε σε κτήρια που είναι παλιά σε πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας. Συνήθως, χρειάζεται να κάνουμε απεντόμωση δύο φορές τον χρόνο, η μία πρέπει να γίνεται την άνοιξη και η δεύτερη στις αρχές του φθινοπώρου. Εάν το πρόβλημα παραμένει και είναι έντονο, ίσως χρειαστούν και ενδιάμεσες επαναλήψεις.

     

    Μυρμήγκια:

    Τα μυρμήγκια αποτελούν μαζί με τις κατσαρίδες τα πιο συνήθη παράσιτα στο σπίτι, δεν κάνουν διακρίσεις, αφού δημιουργούν αποικίες σε καινούργια κτίρια και σε παλιά και φωλιάζουν οπουδήποτε υπάρχουν τρόφιμα ή ζάχαρη.

    Κύριο χαρακτηριστικό τους ότι πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα μυρμήγκια μπορεί να μην είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, ωστόσο είναι ενοχλητικά, γιατί μπορεί να καταστρέψουν τα τρόφιμα.

    Η αντιμετώπιση τους, δεν είναι εύκολη υπόθεση τις περισσότερες φορές και απαιτεί εξιδεικευμένα προγράμματα απεντόμωσης. Πολλοί από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει διάφορα αυτοσχέδια μείγματα ή προϊόντα του εμπορίου, χωρίς όμως επιτυχία. Ισχύει ακριβώς το ίδιο που ισχύει και για τις κατσαρίδες, δηλαδή με δύο απεντομώσεις, άνοιξη και φθινόπωρο είμαστε προστατευμένοι.

     

    Κουνούπια:

    Αρκεί να αναφέρουμε, ότι κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από 750.000 θάνατοι που αποδίδονται σε τσιμπήματα από κουνούπια. Τα κουνούπια είναι δίπτερα έντομα, τα οποία για να γεννήσουν τα αυγά τους χρειάζονται να τραφούν με αίμα, το τσίμπημα τους μπορεί να μεταδώσει μολυσματικές ασθένειες που μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου. Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε όσο μπορούμε τα λιμνάζοντα και στάσιμα νερά στον κήπο μας ή στο μπαλκόνι μας, καθώς τα θηλυκά κουνούπια βρίσκουν εκεί πρόσφορο έδαφος για να γεννήσουν τα αυγά τους.

    Για να έχουμε αποτέλεσμα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε να ψεκάζουμε από την αρχή της άνοιξης, έτσι ώστε να να μειώσουμε τον πληθυσμό των κουνουπιών που θα γεννήσουν στον χώρο που περιβάλλει το σπίτι, αργότερα κάνουμε επαναλήψεις κάθε μήνα μέχρι και το φθινόπωρο.

     

    Κοριοί-Ψύλλοι:

    Με την άνοδο της θερμοκρασίας και την αυξημένη ζέστη το πρόβλημα είναι πιο έντονο, πρόκειται για έντομα που μεταφέρονται στο σπίτι μας και δεν μπορούμε να κάνουμε προληπτική απεντόμωση για αυτά.

    Οι κοριοί, είναι μικρά έντομα που τρέφονται με το αίμα μας, όπως και οι ψύλλοι και μπορεί να μεταφερθούν μέσα σε ρούχα ή ακόμη και σε βαλίτσες, είναι ικανοί να εγκατασταθούν οπουδήποτε, χωρίς να παίζουν ρόλο οι συνθήκες καθαριότητας.

    Οι ψύλλοι από την άλλη, έχουν μήκος 1-3mm ανάλογα με το είδος τους και προέρχονται από ζώα όπως γάτες, σκύλους, αλλά και οικόσιτα ζώα. Η εφαρμογή για την καταπολέμηση τους πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο και τεχνικό με πείρα και γνώσεις με 2 ή 3 επαναλήψεις, ανά 10-15 μέρες.

     

    Η εταιρεία Remain Green μετρά σχεδόν 20 χρόνια στον χώρο της απεντόμωσης και της διαχείρησης παρασίτων σε όλους τους χώρους που αυτά διαβιούν και αναπτύσσονται. Χρησιμοποιεί εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που συμφωνούν πλήρως με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιταγές των συστημάτων HACCP και ISO. Έχοντας πάντα γνώμονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο, είναι ακίνδυνα για τους ενήλικες, τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα που ζούν στο σπίτι σας.

    Η επιλογή των προϊόντων και των μεθόδων γίνεται ύστερα από αυτοψία του χώρου που εντοπίζεται το πρόβλημα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γεωπόνου και του επιστημονικού μας προσωπικού. Πάντα με το πέρας της διαδικασίας, δίνεται και το ανάλογο πιστοποιητικό της εφαρμογής.