(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Τι πρέπει να απολυμαίνω τακτικά;

    Η εμφάνιση επιδημιών και πανδημιών, όπως αυτή του Covid-19 μας κάνει να επανεξετάσουμε τις συνθήκες υγιεινής και τα μέτρα καθαριότητας σε καθημερινή βάση στο σπίτι μας. Ειδικά τώρα που πρέπει να μείνουμε σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Ας δούμε πιο κάτω τι μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε για να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό και ασφαλές.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε  πριν προχωρήσουμε στην απολύμανση κάποιας επιφάνειας ή αντικειμένου, να καθαρίζουμε πρώτα την ορατή βρωμιά με απορρυπαντικό ή σαπούνι και νερό. Ένα ισχυρό απολυμαντικό ευρείας χρήσης είναι το υποχλωριώδες νάτριο, που αποτελεί βασικό συστατικό της γνωστής σε όλους μας χλωρίνης. Είναι ταχείας δράσης μικροβιοκτόνο και αποτελεσματικό ακόμα και στα πιο ανθεκτικά μικροβιακά στελέχη.

     

    - Προϊόντα από το σούπερ μάρκετ.

    Οι μετακινήσεις εκτός σπιτιού απαγορεύονται , ωστόσο σίγουρα κάτι θα χρειαστούμε από κάποιο σούπερ μάρκετ. Όμως δεν έχουμε σκεφτεί πωςοι συσκευασίες τροφίμων πιθανότατα να φέρουν μικρόβια από τα εκατοντάδες χέρια που τα έχουν πιάσει πριν από εμάς ή ακόμη πως πριν φτάσουν στα ράφια και από εκεί στο σπίτι μας,βρίσκονται σε αποθήκες! Καλό είναι λοιπόν οτιδήποτε φέρνουμε στο σπίτι, είτε να το καθαρίζουμε με νερό και σαπούνι, αν μας το επιτρέπει η συσκευασία του ή να την αφαιρούμε και να το τοποθετούμε σε δοχεία τροφίμων.

     

    - Αλλάζουμε ρούχα και βγάζουμε τα παπούτσια μας

    Όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από κάποια έξοδο μας, δεν παραλείπουμε να βγάλουμε τα υποδήματα μας και να πλύνουμε τα χέρια μας. Το ιδανικό είναι να φορέσουμε άλλα ρούχα ή τις πυτζάμες μας και να αφαιρέσουμε τα ρούχα που φοράμε εκτός σπιτιού.

     

    -«Το ύποπτο πληκτρολόγιο»

    Υπάρχουν αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν μπορούμε να φανταστούμε το ποσοστό συγκέντρωσης μικροβίων που μπορεί να φέρουν. Την πρώτη θέση δίκαια κατέχουν το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και το ποντίκι. Σε παλαιότερη έρευνα βρέθηκε ότι το πληκτρολόγιο είναι 5 φορές πιο βρώμικο από την λεκάνη μιας τουαλέτας!

     

    Οι αποικίες των μικροβίων δικαιολογούνται από την κακή υγιεινή των χεριών, από την σκόνη αλλά και λόγω της συνήθειας να καταναλώνουμε τρόφιμα ενώ γράφουμε. Οι ειδικοί συστήνουν τακτικό πλύσιμο των χεριών και συχνό καθάρισμα της επιφάνειας του γραφείου και του πληκτρολογίου με ένα πανί.

     

    -Πλύσιμο χεριών

    Δεν ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια βγαίνοντας από την τουαλέτα. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το 12% του πληθυσμού, ή αλλιώς 1 στους 8 πλένει τα χέρια του αφού αποχωρήσει από την τουαλέτα. Δεν αποτελεί μόνο αγένεια, αλλά εκθέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο.

     

    -Αντικείμενα υπεράνω πάσης υποψίας.

    Καθαρίζουμε όλες τις σκληρές και μεταλλικές επιφάνειες κοινής χρήσης. Αντικείμενα που αγγίζουμε καθημερινά και αποτελούν εστίες μόλυνσης,όπως τους διακόπτες, τα παιδικά παιχνίδια, τη συσκευή τηλεφώνου,τα κλειδιά, τα πόμολα, τις βρύσες του σπιτιού, είδη μπάνιου, tablet, κομοδίνα και τους νεροχύτες.

     

    -Το κινητό τηλέφωνο.

    Αποτελεί προέκταση του χεριού μας τα τελευταία χρόνια, όμως δεν έχουμε σκεφτεί ότι αποτελεί και πηγή μικροβίων καθώς μπορεί να διατηρήσει μικρόβια στην επιφάνεια τουακόμα και για 96 ώρες. Οι ειδικοί τονίζουν πώς δεν πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίζουμε τα κινητά μας, όσο συχνότερα γίνεται, όχι μόνο για να αποφύγουμε την μετάδοση τον κορονοϊού, αλλά και για άλλα μικρόβια.

     

    Τέλος, όλα ξεκινούν από την προσωπική μας υγιεινή. Ένα καλό πλύσιμο των χεριών αφιερώνοντας μόλις 20 δευτερόλεπτα, μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά δεινά.

    Ιδανικά, καλώντας μία εξειδικευμένη εταιρεία για να απολυμάνει σωστά το χώρο μας έστω και μία φορά θα μας βοηθήσει στην καλύτερη διατήρηση της σωστής υγιεινής στο χώρο μας. Εάν στη συνέχεια παραμένει ο πυρήνας της οικογένειας εντός του σπιτιού κρατώντας έξω τον ιό, έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια απολύμανσης.