(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Βασικές και χρήσιμες πληροφορίες απολύμανσης

    Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμαστε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας και ότι αυτό περιλαμβάνει, προκειμένου να εμποδίσουμε την διάδοση του νέου κορωνοϊού. Βασική οδηγία από το κράτος και τις αρμόδιες αρχές είναι παραμονή μας το σπίτι, η αποφυγή άσκοπων εξόδων και η ευλαβική τήρηση των κανόνων υγιεινής καθώς και οδηγιών του Υπουργείο Προστασίας.

    Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν κάτι πιο δραστικό και να αυξήσουν τα μέτρα υγιεινής στον προσωπικό τους χώρο, είτε γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε γιατί θέλουν να κάνουν πιο ασφαλές το περιβάλλον για τα παιδιά τους. Υπάρχουν συνεργεία απολύμανσης που προσφέρουν τέτοιες είδους υπηρεσίες με πιστοποίηση, έμπειρο προσωπικό και εγκεκριμένα μικροβιοκτόνα προϊόντα. Στόχος τους, η μείωση του μικροβιακού φορτίου και η αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

    Παρακάτω θα απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα σχετικά με τη παροχή τέτοιων υπηρεσιών.

    -Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «απολύμανση»;

    Με τον όρο «απολύμανση» καθιστούμε μία επιφάνεια, ένα χώρο ή ένα αντικείμενο απαλλαγμένο από μολυσματικούς παράγοντες. Δηλαδή μηδενίζουμε το μικροβιακό φορτίο,χρησιμοποιώντας χημικά, φυσικά ή άλλα μέσα για την αδρανοποίηση, απομάκρυνση ή καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών.

    -Πώς διαλέγω συνεργείο;

    Επιλέγω συνεργείο απολύμανσης σύμφωνα με την αποτελεσματικότητά του. Ένας ασφαλής τρόπος για να βρούμε ένα καλό συνεργείο απολύμανσης είναι να ενημερωθούμε σχετικά με το πελατολόγιό του. Πιο συγκεκριμένα, βλέποντας πως εμπιστεύονται την εταιρεία δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ και εστιατόρια, μας βοηθά να επιλέξουμε την πιο αξιόπιστη λύση.

    -Δίνεται πιστοποίηση;

    Ένα συνεργείο απολύμανσης μετά την παροχή των ανάλογων υπηρεσιών οφείλει να πιστοποιεί την εργασία του με τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα.

    -Τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνω;

    Πριν καλέσουμε για απολύμανση, καλό είναι να έχουμε καθαρίσει το χώρο που θα πραγματοποιηθεί και ενδεχομένως να έχουμε παραμερίσει κάποια αντικείμενα, για να κάνουμε την διαδικασία πιο εύκολη και γρήγορη. Επίσης, καλό είναι να βρισκόμαστε εκτός του χώρου που πραγματοποιείται η εφαρμογή. Αφού ολοκληρωθεί μπορούμε να μπούμε κατευθείαν στο σπίτι και να συνεχίσουμε ότι κάναμε και πριν!

    -Τι διάρκεια έχει η απολύμανση;

    Η απολύμανση στο σπίτι θα διαρκέσει για όσο διάστημα δεν εισέρχεται κάποιος άνθρωπος ή αντικείμενο που φέρει τον ιό. Σημαντικό είναι αν γνωρίζουμε πως η απολύμανση δεν προστατεύει το χώρο, αλλά μηδενίζει το υπάρχων έως τότε μικροβιακό φορτίο.

    Τι εννοούμε με αυτό; Με τη απολύμανση απομακρύνονται όλοι οι ιοί, αλλά δεν παρέχεται προστασία από μελλοντική «μόλυνση».  Τα απολυμαντικα δεν έχουν υπολλειματικότητα. Στην περίπτωση που κάποιο άτομο εισέλθει στον απολυμασμένο χώρο και ακουμπήσει κάποια επιφάνεια,τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι και πάλι το μικροβιακό φορτίο αυξάνεται και θα πρέπει να γίνει εκ νέου απολύμανση. Ακριβώς γι’αυτό τον λόγο ο ειδικοί μας συμβουλεύουν να μένουμε σπίτι, για να αποφύγουμε τη μετάδοση σε άλλους, αλλά και σε εμάς του ίδιους του ιού, περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας.