(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε την μετάδοση του Covid-19;

    Βρισκόμαστε στα μέσα του Μαρτίου και δυστυχώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού αυξάνονται.  Η πολιτεία  έχει λάβει δραστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, όμως χρειάζεται και εμείς οι ίδιοι να εφαρμόσουμε συμπεριφορές και τακτικές ώστε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

    Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

    -Αποφυγή επαφής με αντικείμενα και καλό πλύσιμο χεριών.

    Εκτός από τον κατ’ οίκον περιορισμό που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές, αν υπάρχει ανάγκη να βγούμε έξω από το σπίτι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως αν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μεταφοράς. Να προσπαθούμε να μην αγγίζουμε χειρολαβές ή διάφορα άψυχα αντικείμενα. Κατά την επιστροφή μας στο σπίτι να τηρούμε κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής, πλένοντας καλά τα χέρια μας, αφιερώνοντας τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

    Όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας ,το στόμα, την μύτη και τα μάτια μας.

    Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε πρέπει να καλύπτουμε το στόμα μας με τον αγκώνα μας ή με ένα χαρτομάντιλο, στη συνέχεια το πετάμε και απολυμαίνουμε τα χέρια μας, καθώς κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού είναι μέσω σταγονιδίων από άτομα που φέρουν τη νόσο.

    -Απολύμανση επιφανειών.

    Τα απολυμαντικά μπορούν να σκοτώσουν το νέο κορονοϊό.

    Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί, όταν ένα υγιές άτομο αγγίξει μια επιφάνεια που την έχει ακουμπήσει άτομο που νοσεί και αγγίξει με τα (άπλυτα) χέρια τις βλεννογόνους.

    Οφείλουμε λοιπόν να απολυμαίνουμε τις ύποπτες επιφάνειες, έρευνες μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει σε μια επιφάνεια σε θερμοκρασία δωματίου για 9 ημέρες.

    -Χρήση μάσκας.  

    Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, ο Covid-19 έχει αποδειχτεί ότι είναι πιο μεταδοτικός από άλλους καταγεγραμμένους κορονοϊούς.

    Αν εργαζόμαστε ή χρειαστεί να επισκεφτούμε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα, πρέπει να τηρούμε απόσταση ανάλογη του ενός μέτρου και αν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα (άνω των 60 ή πάσχουμε από χρόνια νόσο), η χρήση χειρουργικής  μάσκας μπορεί να μας προστατέψει από την εισπνοή των ύποπτων σταγονιδίων, αρκεί να έχει αδιάβροχο στρώμα.

    Επιπλέον αν μένουμε ή φροντίζουμε άτομα που έχουν τον ιό, φοράμε μάσκα και οι δύο, χειρουργική μάσκα type 2R εκείνος και εμείς προστατευτική μάσκα τύπου FFP2.

    Τέλος αν παρόλα αυτά  κρίνουμε ότι ο χώρος που εργαζόμαστε ή το σπίτι μας χρήζει μια πιο επαγγελματικής παρέμβασης εκτός από τα ατομικά μέτρα προφύλαξης, καλό είναι να επικοινωνήσουμε με μια υπηρεσία που πραγματοποιεί απολυμάνσεις και μικροβιοκτονίες ώστε να είμαστε 100% σίγουροι.