(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Απρόσκλητοι Επισκέπτες

    Μπορεί η άνοιξη να είναι δύο μήνες μακριά, αλλά μαζί με τα υπέροχα συναισθήματα που μας δημιουργεί, βλέποντας την φύση να ξαναγεννιέται και τα λουλούδια να  ανθίζουν, μας φέρνει και κάποιους δυσάρεστους επισκέπτες..!

    Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν, ευνοούν την ανάπτυξη και αναπαραγωγή παρασίτων που κάνουν την εμφανισή τους ξαφνικά μέσα στο σπίτι μας.  Χωρίς αμφιβολία η περιοχή που μένουμε παίζει μεγάλο ρόλο στο είδος των εντόμων που θα “επισκεφτούν” το σπίτι μας και δημιουργούν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα.  Δηλαδή, αν μένουμε βόρεια, νότια ή στο κέντρο της Αθήνας. Το σίγουρο είναι πώς όπου και αν είναι το σπίτι μας, η απεντόμωση κρίνεται αναγκαία.

    Ας δούμε παρακάτω ποιά ειναι τα έντομα που συναντάμε συχνότερα:

    Οι κατασαρίδες: Αποτελούν τον πιο “τακτικό επισκέπτη” του σπιτιού μας, ειδικά αν το οίκημα που μένουμε είναι παλιάς κατασκευής, όπως τα περισσότερα κτήρια στην Αθήνα. Ευνοούνται από την αύξηση της θερμοκρασίας και “αγαπούν την υγρασία”,o πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται με τρομακτικούς ρυθμούς (μέσα σε ένα τρίμηνο μπορεί να αυξηθεί 27 φορές!) Τα πιο συνηθισμένα είδη, είναι η Γερμανική κατσαρίδα που θεωρείται το πιο δύσκολο είδος κατσαρίδας. Είναι μικρές σε μέγεθος και ξανθές στο χρώμα, ευνοούνται από την υγρασία και την ζέστη, γι’αυτό φωλιάζουν συνήθως στο ντουλάπια της κουζίνας και στο μπάνιο. Η μαύρη κατσαρίδα που προέρχεται κυρίως από τις αποχετεύσεις των σπιτιών και έχει αδυναμία και αυτή στην υγρασία. Τέλος η Αμερικάνικη κατσαρίδα, που έχει και αυτή τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά μπορεί και να πετάει.

    Οι ψύλλοι: Μεταφέρονται από κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα, είναι έντομα αιμομυζητικά, έχουν πολύ μικρό μέγεθος (1-3 χιλιοστά), φέρουν κεραίες στο κεφάλι και με το τσίμπημα τους δημιουργούν δερματικές ενοχλήσεις.

    Τα μυρμήγκια: Μπορεί να μην είναι τόσο αποκρουστικά και μισητά όσο οι κατσαρίδες, αλλά δημιουργούν και αυτά προβλήματα, αν σκεφτούμε ότι συναντώνται κατά εκατοντάδες, ειδικά αν φωλιάζουν στην κουζίνα μας!

    Τα κουνούπια: Τα κουνούπια και οι σκνίπες εκτός από ενοχλητικά είναι και επικίνδυνα για την υγεία μας έντομα, καθώς είναι φορείς σοβαρών ασθενειών όπως ελονοσία ή o κίτρινος πυρετός. Ευνοούνται και εκείνα από τις συνθήκες ζέστης και υγρασίας και ξεκινούν την αναπαραγωγή τους αυτή την εποχή, γι’αυτό συνίσταται ο προληπτικός ψεκασμός, για να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα έντομα που θα γεννήσουν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας.

    Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνουμε απεντόμωση και γιατί;

    Καταλληλότερη περίοδος να κάνουμε απεντόμωση είναι γενικά από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, πιο συγκεκριμένα, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος θεωρούνται ιδανικοί μήνες για απεντόμωση, γιατί τότε ανεβαίνει η θερμοκρασία και τα έντομα αναπαράγονται και αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

    Όσον αφορά σε ειδικά προβλήματα, όπως οι ψύλλοι και οι κοριοί, δεν υπάρχει προβλεπόμενη περίοδος, αφού η εφαρμογή γίνεται αν παρουσιαστεί πρόβλημα.

    Εάν κάνουμε απεντόμωση στις αρχές της άνοιξης, διακόπτουμε τον αναπαραγωγικό κύκλο των εντόμων, έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Ακόμη προλαμβάνουμε την εμφάνιση όσων κρύβονταν στις φωλιές τους τον χειμώνα και κάνουν την εμφάνιση τους τις πρώτες θερμές ημέρες.

    Με τον τρόπο αυτό βγαίνουμε διπλά κερδισμένοι, αφού προλαβαίνουμε το πρόβλημα πρίν εμφανιστεί και γλιτώνουμε και χρήματα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να χρειστούν περισσότερες από μια παρεμβάσεις για να εξαλειφθεί, που σημαίνει και διπλάσιο κόστος.

    Κάνοντας μια επαγγελματική απεντόμωση προληπτικά μπορούμε να χαρούμε με την οικογένεια μας και τα κατοικίδια μας τις ομορφιές της άνοιξης και του καλοκαιριού που ακολουθεί!