(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Τα νεα μας

    Απεντόμωση ή Απολύμανση;

    Τι είναι ακριβώς και τι να προτιμήσω;

    Πρόκειται για διαφορετικές διαδικασίες που καλό θα ήταν να εφαρμόζονται και οι δύο, χωρίς να διαλέγουμε μία εκ των δύο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή όλων των χώρων. Η απολύμανση από τη μία πλευρά, αφορά τη διαδικασία εκείνη κατά την οποία εξαλείφονται τα μικρόβια. Η απεντόμωση από την άλλη πλευρά, αφορά την αντιμετώπιση και τη μόνιμη απαλλαγή από τα ανεπιθύμητα έντομα.

    Σε ποιους χώρους μπορώ να κάνω απολύμανση ή απεντόμωση;

    Κυριολεκτικά παντού. Οι απολυμάνσεις και οι απεντομώσεις εφαρμόζονται σε χώρους εστίασης όπως σε catering, καφετέρειες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, σε χώρους διαμονής όπως σε σπίτια, σε πολυκατοικίες και σε ξενοδοχεία, αλλά και σε πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους, όπως σε δημόσιες υπηρεσίες, σε γυμναστήρια. Σίγουρα βέβαια οι απολυμάνσεις και οι απεντομώσεις κρίνονται απαραίτητες σε χώρους με ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως σε  νοσοκομεία και σε ιατρεία. Η εφαρμογή λοιπόν ενός προγράμματος απολύμανσης-μικροβιοκτονίας, μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, ενώ η απεντόμωση μειώνει την εμφάνιση εντόμων και τρωκτικών.

    Πότε είναι καλύτερα να γίνονται οι απολυμάνσεις & οι απεντομώσεις;

    Η ιδανική εποχή απεντόμωσης είναι η άνοιξη, όταν αρχίζουν και εμφανίζονται τα πρώτα έντομα. Βέβαια, αυτό κατά κύριο λόγο αφορά πολυκατοικίες και ιδιωτικούς χώρους. Όταν πρόκειται  για εταιρίες  ή χώρους μαζικής εστίασης καλό θα ήταν οι εφαρμογές να είναι πιο τακτικές για να απομακρύνονται οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Κατ’ αντιστοιχία, περίοδοι όπως το φθινόπωρο και η άνοιξη, που κάνουν την εμφάνισή τους μικρόβια και ασθένειες καλό θα ήταν να γίνονται και οι απολυμάνσεις.

    Τι θα πρέπει να κάνω πριν από την εφαρμογή;

    Και στις δύο περιπτώσεις, απολύμανσης ή  απεντόμωσης, καλό θα ήταν να  έχει καθαριστεί, να έχουν απομακρυνθεί όλα τα μεγάλα έπιπλα που πιθανόν να εμποδίσουν και να μην υπάρχουν εκτεθειμένα ρούχα ή τρόφιμα.

    Τι θα πρέπει να κάνω μετά  την εφαρμογή;

    Μετά την εφαρμογή προτείνεται  ο χώρος να μην σφουγγαριστεί για λίγες  ημέρες ώστε να δράσει το φάρμακο. Πάντα όμως ακολουθούμε κατά γράμμα τα όσα μας προτείνει το συνεργείο  για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

    Εάν αντιμετωπίζετε  προβλήματα με έντομα, τρωκτικά ή θέλετε να απολυμάνετε το χώρο σας, καλό θα ήταν να καλέσετε για να γίνει εκτίμηση του μεγέθους του προβλήματος και να λάβετε εξατομικευμένες λύσεις.