(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

(0)
 x 

Άδειο Καλάθι

E PEST CONTROL

    Μελέτες HACCP

    Η Νομοθεσία πλέον υποχρεώνει κάθε επιχείρηση τροφίμων που έχει παραγωγικές διαδικασίες, να εφαρμόζει σύστημα HACCP.

    Το HACCP αποτελείται από ένα σύνολο ενεργειών που επιτρέπουν τον έλεγχο όλων των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ενός τροφίμου σε κάθε στάδιο του (παραγωγή, διακίνηση, διατήρηση, πώληση).

    Mία μελέτη HACCP αφορά τα διαγράμματα της ροής της παραγωγής, την ανάλυση όλων των κινδύνων κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, τις προδιαγραφών των προϊόντων κ.α.

    Η Ελληνική νομοθεσία διαχωρίζει πλέον βάση του άρθρου 5 του κανονισμού 852/2004 την ανάγκη για εφαρμογή HACCP σε δύο κατηγορίες :

    1. Μικρές και πολύ μικρές Επιχειρήσεις: Aρκούν οι διαδικασίες να εναρμονίζονται με τις βασικές αρχές HACCP (αυτοέλεγχος ασφάλειας τροφίμων,  εκπαίδευση προσωπικού κτλ) και να επιθεωρούνται τακτικά σε δεδομένο πρόγραμμα.
    2. Μεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις: Απαιτείται ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που απαραίτητη είναι η παρουσία συστημάτων όπως :
      • HACCP
      • ISO 22000
      • FSSC 22000
      • BRC
      • IFS

    Το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό της Remain Green, είτε σας εντάσσει στις βασικές αρχές HACCP αν ανήκει η εταιρίας σας στην πρώτη κατηγορία, είτε σε συνδυασμό με τον φορέα πιστοποίσης της επιλογής σας, σχεδιάζει και ολοκληρώνει την μελέτη HACCP.